“Sen Oku Diye” Eğitim Desteği

“Sen Oku Diye” Eğitim Desteği

26.09.2023 427

“Sen Oku Diye” Eğitim Desteği

İstanbul’daki ilkokul, ortaokul, lise (örgün ve açık lise) ve MEB onaylı rehabilitasyon merkezlerinde aktif olarak eğitim gören engelli bireyler, şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların durumlarını belgelemek koşuluyla yılda bir kereye mahsus olmak üzere, nakdi eğitim yardımı yapılmaktadır. Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenlere ise eğitim yardımı yapılamamaktadır. Ancak özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde aktif olarak eğitim gören, %100 burslu okuduğuna dair belge ibraz eden yetim ve öksüz öğrencilere ödeme yapılmaktadır. Başvuruda bulunan tüm öğrenciler için yaş sınırı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yaş sınırları (alt sınır 5, üst yaş sınırı bulunmamaktadır) olarak kabul edilmektedir.

Başvuru esnasında beyan edilen bilgiler ve evrakların internet üzerinden sisteme yüklenmesi aşamasından sonra evrakların kontrolü gerçekleştirilmektedir. Beyan edilen bilgiler ile evrakların uyuşması halinde ödemeler banka aracılığıyla yapılacaktır.

1)      Başvuru Tarihleri: 18 Eylül – 13 Ekim 2023

 

2)      Başvuru Şekli: Sen Oku Diye Eğitim Desteği için İstanbul Senin Mobil Uygulaması üzerinden başvuru alınmaktadır. Ayrınıtlı bilgi için: Web sitesi için tıklayınız!

 

3)      Başvuru Şartları:

·         Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması,

·         Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi,

·         Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması,

·         Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması,

·         Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi,

·         Devlet okulu veya vakıf/özel okullarda %100 burslu okuyor olması.

 

4)      Başvuru için Gerekli Belgeler:

  • Öğrenci belgesi
  • Annesi ve babası olmayan çocuklarımız için vasi belgesi
  • Engelli öğrenciler için engel durumunu gösterir belge (geçerlilik süresi halen devam eden; sağlık kurulu raporu veya rehberlik araştırma merkezlerinden alınan RAM Raporu)

·         18 yaş altı engelli öğrenciler için ÇÖZGER raporu (Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu)

·         18 yaş üstü engelli öğrenciler için Engelli Sağlık Kurulu Raporu

·         IBAN Bilgisini gösterir belge

 

26-09-2023

Kaynak: https://senokudiye.ibb.istanbul/